2022 Summer Collaboration Meeting

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Observing beyond our disciplines: Erasures, memories and the making of Chile

Wednesday, 17 August 2022 13:30 (30 minutes)

Presenter: Prof. NOVOA, Magdalena (University of Illinois at Urbana-Champaign)

Session Classification: Observing beyond our disciplines: Erasures, memories and the mak-

ing of Chile

Contribution ID: 2 Type: not specified

Panel Discussion

Wednesday, 17 August 2022 14:00 (1 hour)

This session will be a panel discussion on values and our draft CMB-S4 values statement. There will also be some time for general discussion and feedback on the draft values statement. The draft values statement is open for comments (via the google doc) and is linked below.

Presenters: CRITES, Abigail (Cornell University); BARRON, Darcy (University of New Mexico); Prof.

NOVOA, Magdalena (UIUC); Dr SIMON, Sara (Fermilab)

Session Classification: Collaboration Values

Contribution ID: 3 Type: not specified

Low-ell BB

Thursday, 18 August 2022 09:00 (15 minutes)

Working group leads: Kimmy Wu, Colin Bischoff (Interim)

Presenter: BISCHOFF, Colin (University of Cincinnati)

Session Classification: CMB-S4 Science Analysis Working Group Plenaries

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Maps to Power Spectra

Thursday, 18 August 2022 09:15 (15 minutes)

Working group leads: Marilena Loverde, Christian Reichardt

Presenter: WALLISCH, Benjamin (UC San Diego & Institute for Advanced Study)

Session Classification: CMB-S4 Science Analysis Working Group Plenaries

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Maps to Other Statistics

Thursday, 18 August 2022 09:30 (15 minutes)

Working group leads: Alex van Engelen, Blake Sherwin

Presenter: MARQUES, Gabriela (Florida State University;)

Session Classification: CMB-S4 Science Analysis Working Group Plenaries

Clusters

Contribution ID: 6 Type: not specified

Clusters

Thursday, 18 August 2022 09:45 (15 minutes)

Working group leads: Jim Bartlett, Srini Raghunathan

Presenter: RAGHUNATHAN, Srinivasan (NCSA)

Session Classification: CMB-S4 Science Analysis Working Group Plenaries

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Sources and Transients

Thursday, 18 August 2022 10:00 (15 minutes)

Working group leads: Anna Ho, Joaquin Vieira

Presenter: HO, Anna (UC;LBL)

Session Classification: CMB-S4 Science Analysis Working Group Plenaries

Discussion

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

Discussion

Thursday, 18 August 2022 10:15 (15 minutes)

Session Classification: CMB-S4 Science Analysis Working Group Plenaries

SPHEREX

Contribution ID: 9 Type: not specified

SPHEREx

Thursday, 18 August 2022 16:30 (15 minutes)

Presenter: Dr HUI, Howard (Caltech)

Session Classification: Complementary Science: Cosmology

Contribution ID: 10 Type: not specified

Low-ell BB

Friday, 19 August 2022 09:00 (10 minutes)

Presenter: BIANCHINI, Federico (Stanford University;)

Session Classification: Reports from AWG breakouts

Contribution ID: 11 Type: not specified

DESI

Thursday, 18 August 2022 16:00 (15 minutes)

Speaker: Kyle Dawson (University of Utah)

Session Classification: Complementary Science: Cosmology

Contribution ID: 12 Type: not specified

Maps to Power Spectra

Friday, 19 August 2022 09:10 (10 minutes)

Presenter: Dr TRENDAFILOVA, Cynthia (Southern Methodist University;)

Session Classification: Reports from AWG breakouts

Contribution ID: 13 Type: not specified

Maps to Other Statistics

Friday, 19 August 2022 09:20 (10 minutes)

Presenter: HILL, Colin (Columbia)

Session Classification: Reports from AWG breakouts

Clusters

Contribution ID: 14 Type: not specified

Clusters

Friday, 19 August 2022 09:30 (10 minutes)

Presenter: BLEEM, Lindsey (Argonne National Laboratory & KICP)

Session Classification: Reports from AWG breakouts

Contribution ID: 15 Type: not specified

Sources and Transients

Friday, 19 August 2022 09:40 (10 minutes)

Presenter: MENANTEAU, Felipe (University of Illinois at Urbana-Champaign)

Session Classification: Reports from AWG breakouts

Discussion

Contribution ID: 16 Type: not specified

Discussion

Friday, 19 August 2022 09:50 (10 minutes)

Session Classification: Reports from AWG breakouts

Contribution ID: 17 Type: not specified

Rubin LSST - Dark Energy Science Collaboration

Thursday, 18 August 2022 16:15 (15 minutes)

Presenter: HEITMANN, Katrin (Argonne National Laboratory;)

Session Classification: Complementary Science: Cosmology

Contribution ID: 18 Type: not specified

Line Intensity Mapping

Thursday, 18 August 2022 16:45 (15 minutes)

Presenter: KARKARE, Kirit (University of Chicago, Fermilab)

Session Classification: Complementary Science: Cosmology

Contribution ID: 19 Type: not specified

Self-organized meetings

Wednesday, 17 August 2022 16:30 (2 hours)

It has been a long time since we have been together. This is an opportunity for informal or focused discussions. Rooms will be provided upon request. (Contact: Patricio Gallardo)

Session Classification: Open time for self-organized meetings

Contribution ID: 20 Type: not specified

CMB-S4's complementary astrophysics

Friday, 19 August 2022 10:00 (15 minutes)

Presenter: OSTEN, Rachel (Space Telescope Science Institute)

Session Classification: Complementary Science: Astrophysics

Contribution ID: 21 Type: not specified

Exo-Oort Clouds

Friday, 19 August 2022 10:15 (15 minutes)

Presenter: BAXTER, Eric (University of Hawaii)

Session Classification: Complementary Science: Astrophysics

Contribution ID: 22 Type: not specified

Galactic Transients

Friday, 19 August 2022 10:30 (15 minutes)

Presenter: MACCARONE, Thomas (Texas Tech University;)

Session Classification: Complementary Science: Astrophysics

Contribution ID: 23 Type: not specified

Optical and radio transients

Friday, 19 August 2022 10:45 (15 minutes)

Presenter: RAVI, Vikram (California Institute of Technology)

Session Classification: Complementary Science: Astrophysics

Contribution ID: 24 Type: not specified

Cosmic frontier - dark matter and broader context

Wednesday, 17 August 2022 11:25 (15 minutes)

Presenter: CHOU, Aaron

Session Classification: Update on Snowmass Community Process

Contribution ID: 25 Type: not specified

Cosmic frontier - surveys

Wednesday, 17 August 2022 11:10 (15 minutes)

Presenter: SOARES-SANTOS, Marcelle

Session Classification: Update on Snowmass Community Process

Discussion

Contribution ID: 26 Type: not specified

Discussion

Wednesday, 17 August 2022 11:40 (20 minutes)

Session Classification: Update on Snowmass Community Process

Contribution ID: 27 Type: not specified

CMB-S4 "Big Bang Trivia" Coffee Outreach Event

Thursday, 18 August 2022 19:00 (2 hours)

At Sip and Savor 53rd. Members moderate science trivia for a public audience about the big bang, dark energy, dark matter, and more. (Contact: Juliet Crowell.)

Presenter: CROWELL, Juliet (University of Chicago;)

Contribution ID: 28 Type: not specified

Introduction / Overview

Wednesday, 17 August 2022 11:00 (10 minutes)

This sessions is to update the collaboration on where CMB-S4 fits within the Snowmass process.

Presenter: CHANG, Clarence (Argonne National Laboratory; University of Chicago)

Session Classification: Update on Snowmass Community Process

Contribution ID: 31 Type: not specified

Introduction

Thursday, 18 August 2022 14:00 (10 minutes)

Session Classification: AWG Breakouts

Contribution ID: 32 Type: not specified

Introduction

Thursday, 18 August 2022 14:00 (10 minutes)

Session Classification: AWG Breakouts

Contribution ID: 33 Type: not specified

Introduction

Thursday, 18 August 2022 14:00 (10 minutes)

Session Classification: AWG Breakouts

Contribution ID: 34 Type: not specified

Introduction

Thursday, 18 August 2022 14:00 (10 minutes)

Session Classification: AWG Breakouts

Contribution ID: 35 Type: not specified

Introduction

Thursday, 18 August 2022 14:00 (10 minutes)

Session Classification: AWG Breakouts

Contribution ID: 36 Type: not specified

BICEP/Keck Constraints on Primordial Gravitational Waves

Wednesday, 17 August 2022 15:30 (15 minutes)

Presenter: LAU, Kenny (University of Minnesota)

Session Classification: Early Career Talks

Contribution ID: 37 Type: not specified

Data Acquisition and Control with the Observatory Control System Software

Wednesday, 17 August 2022 15:45 (15 minutes)

Presenter: SAUNDERS, Lauren (Yale University)

Session Classification: Early Career Talks

Contribution ID: 38 Type: not specified

Wide-area measurements of E-modes with BICEP3

Wednesday, 17 August 2022 16:00 (15 minutes)

Presenter: YU, Cyndia (Stanford University)

Session Classification: Early Career Talks

Contribution ID: 39 Type: not specified

Direct Optimal Mapping for 21cm Cosmology

Wednesday, 17 August 2022 16:15 (15 minutes)

Presenter: XU, Zhilei (MIT)

Session Classification: Early Career Talks

Contribution ID: 40 Type: not specified

SPT-3G data quality monitoring system and 2019+2020 EETETT analysis

Thursday, 18 August 2022 11:30 (15 minutes)

Presenter: QUAN, Wei (University of Chicago)

Session Classification: Early Career Talks

Contribution ID: 41 Type: not specified

In-situ characterization of polarization response of the BICEP3 small aperture telescope

Thursday, 18 August 2022 11:45 (15 minutes)

Presenter: CORNELISON, James (Harvard University)

Session Classification: Early Career Talks

Contribution ID: 42 Type: not specified

Searching for axion-like particles through CMB birefringence

Thursday, 18 August 2022 12:00 (15 minutes)

Presenter: Dr JAIN, Mudit (Rice University)

Session Classification: Early Career Talks